Vaří Rudolf

Domů » Škola vaření
škola vaření

Škola vaření

Vařit může každý. Ale každý také nějak začínal. Že se něco nepovede? No a? Příště to bude lepší. Musíš jen chtít se učit a nebát se.

Honosně tuto stránku sice nazývám „Škola vaření„, ovšem skromnost mi velí to trochu upřesnit. Jak se tak ty roky motám v kuchyni, přišel jsem prostě na pár věcí, postupů, triků, které bych tu sepsal. Zčásti proto, abych si to nemusel pamatovat nebo hledat po různých zápisnících, zčásti ale i proto, že jsou to občas dobré rady do začátků. Tak snad to pomůže i tobě.

bujóny v miskách
Škola vaření
svatekr

Domácí vývar – bujón

Bujón, čili vývar se připravuje pomalým vařením základní suroviny. Tou může být maso, zelenina, houby a jejich kombinace. Zapomenutou a trochu opomíjenou základní surovinou jsou

Celý článek »
kuchyňské nářadí
Škola vaření
svatekr

Kvalitní náčiní

Kvalitní nástroje umožňují podávat kvalitní výkony. To platí v práci, při sportu, i v kuchyni. Kompletní profesionální vybavení není nutné, ale nějaký základ si pořiď.

Celý článek »

Dnes vaří Rudolf

Miluju jídlo i jeho přípravu. Nepovažuji se ale za mistra, a do Masterchefa bych se asi nepřihlásil. Mám jen radost, když mým hostům chutná.

Snad tu najdeš nějakou inspiraci i pro své pokusy ve vlastní kuchyni. Měj na mysli, že vařit může každý.

Chlapi sobě!

Nejnověji přidané recepty
cibulačka

Cibulačka

Udělej si doma pravou francouzskou cibulačku. Za málo peněz hodně muziky. Cibule, cibule a cibule. Naprostá dobrota.

Rohlíky a housky

Domácí rohlíky

Došlo pečivo? Netřeba si zoufat – udělej si rohlíky doma sám. Křupavé, voňavé a zlaté domácí rohlíky.

zelené špagety

Zelené špagety

Recept na výborné „zelené špagety“. Špagety se špenátem, kuřecím masem a žampióny.